Frågor och svar

Vad är Kropp Challenge?

Kropp Challenge är en utmaning där deltagarna cyklar till ett lands högsta berg, i Sverige Kebnekaise, klättrar upp till toppen, klättrar ner och tar sig hemåt igen. Utmaningen är en hyllning till Göran Kropps expedition till Mount Everest, då han cyklade till Nepal, besteg berget och cykla hemåt igen. Kropp Challenge äger i första hand rum i Sverige, men följer samma princip som Görans expedition 1995/1996.

Vem står bakom Kropp Challenge?

Initiativtagare till Kropp Challenge är Renata Chlumska och stöttar projektet gör även de sponsorer som var med på expeditionen 1995/1996.

Varför ska jag vara med i Kropp Challenge?

I första hand gör man äventyret för att man vill utmana sig själv och ha ett mål att se fram emot. Expeditionen kräver planering, träning och förberedelser. När den delen är klar väntar sedan belöningen, nämligen sätta sig på cykeln och trampa iväg. Och det är en fantastisk resa som väntar, möten med människor, natur och sina egna tankar.

Genom att genomföra Kropp Challenge är man också med och bidrar till Nepal och visar på ett medmänskligt engagemang. Anmälningsavgiften är 2 350 kr och dessa går oavkortat till stöd i Nepal.

Varifrån går starten för Kropp Challenge?

Deltagarna i Kropp Challenge startar från valfri plats i Sverige, för att sen cykla till Sveriges högsta berg, eller något annat lands högsta berg. Alla har olika förutsättningar och ambitioner du väljer vad som är utmanande för dig, hur långt just du kan cykla.

Vem kan genomföra Kropp Challenge?

I stort sett alla kan genomföra utmaningen – med rätt träning och förberedelser och en vilja av stål. Du väljer själv hur svårt du vill göra det genom att bestämma hur långt du vill cykla, vilket berg du vill bestiga och på vilket sätt. Görans tanke i första hand var att inte använda någon hjälp utifrån.

När genomförs Kropp Challenge?

Du kan genomföra Kropp Challenge när du vill. Det finns ingen tidsbegränsning för genomförandet av Kropp Challenge – valfri starttid och individuell tid för själva genomförandet.

Finns det några regler i Kropp Challenge?

Enda villkoren är att deltagarna i Kropp Challenge genomför utmaningen av egen kraft: på cykel och till fots. Med i packningen måste all utrustning finnas för själva expeditionen – givetvis är det tillåtet att köpa mat längs vägen och bo på t ex vandrarhem, hotell eller liknande. Allt deltagande sker på egen risk.

Vad går anmälningsavgiften till?

Anmälningsavgiften till Kropp Challenge går till Nepal och däribland den skola som Göran Kropp var med och engagerade sig i redan 1997.

Är Kropp Challenge en tävling?

Nej, Kropp Challenge är ingen tävling i ordets rätta bemärkelse, snarare en utmaning där deltagarna tävlar mot sig själv. Givetvis kommer det finnas någon som genomför Kropp Challenge längst, snabbast, svårast och så vidare.

Vem var Göran Kropp?

Göran Kropp var en svensk äventyrare bland annat var första svensk på K2 och besteg Mount Everest utan syrgas 1996, efter att ha cyklat från Sverige till Nepal. Han omkom i en klätterolycka den 30 september 2002.

Har du fler frågor? Kontakta [email protected]